• Slider Banner

  Polyester opfokbak

  Is natuurbroed geen optie? De polyester opfokbak is onmisbaar bij het kunstmatig opkweken van uw jonge sierwatervogels!

  Read more
 • Slider Banner

  Lid van Aviornis?

  Aviornis is de vereniging voor liefhebbers van park- en sierwatervogels. Mede met een tweemaandelijks tijdschrift en interactieve digitale diensten ondersteund Aviornis haar leden.

  Read more
 • Slider Banner

  Digitaal eieren schouwen

  Twijfel je of het embryo of kuiken in het ei nog leeft? Dan is de Buddy digital egg monitor voor jou een onmisbaar apparaat.

  Read more

Sierwatervogels.NL - Voor mensen die zich verbonden voelen met de avicultuur

VOGELGIDS

In de online vogelgids vindt u meer dan 350 vogelsoorten die tot de Aves familie behoren en in de avicultuur voorkomen. Informatie over kenmerken, biotoop, broed, voeding, ringmaat, wetgeving en indien beschikbaar foto's en filmpjes. De vogelgids is bedoeld als achtergrondinformatie voor de aviculturisten. In de nabije toekomst worden de gegevens in deze vogelgids verreikt met tal van praktische informatie.

LEES MEER

HEMEL BROEDMACHINES

Proline Broedmachines van Hemel zijn gemaakt van hoogwaardig geïsoleerde kunststof panelen en voorzien van microprocessor regeling. Met één druk op de knop kunt u de temperatuur, de vochtigheid en de koeltijd instellen.
Hemel Proline Incubator

LEES MEER

DIGITAAL EIEREN SCHOUWEN

De Buddy digital egg monitor geeft een nauwkeurige aflezing van zowel de hartslag als de beweging van de vrucht in een niet-uitgekomen ei. Plaats het ei op de sensor en sluit het deksel om de hartslag en beweging op het LCD-scherm weer te geven.

Buddy digital egg monitor

LEES MEER

WATERVOGELBOEK

Liliane de Boeck-Pauchet heeft het indrukwekkende boekwerk herschreven en voorzien van nieuwe hoofdstukken en vele nieuwe prachtige afbeeldingen.

Watervogelboek

LEES MEER

RECENT NIEUWS:

Ontwikkeling vaccins vogelgriep universiteit Wageningen
Vogelgriep

Proef met vaccins biedt hoop tegen vogelgriep

Zowel in Nederland als in Frankrijk is een vaccin tegen het vogelgriep H5N1 ontwikkeld. In de…

Kraanvogels in de Biesbosch
Nieuws

62 Kraanvogels overnachten in de Biesbosch

In het nationaal park De Biesbosch is een indrukwekkende groep van 62 kraanvogels (Grus grus)…

Vogels vaccineren tegen de vogelgriep
Vogelgriep

Vogels mogen van Brussel prik tegen vogelgriep

De Europese commissie geeft per 12 maart 2023 toestemming om vogels te vaccineren tegen de…

AANKOMENDE ACTIVITEITEN:

Geen komende activiteiten gevonden.

 • Weet jij een activiteit dat nog niet in dit overzicht staat?
  Je kunt toekomstige activiteiten aandragen via dit aanmeldformulier.
 • <span property=Welke maatregelen gelden voor mij als particuliere vogelhouder tijdens vogelgriep? " title="Welke maatregelen gelden voor mij als particuliere vogelhouder tijdens vogelgriep? " />

  Welke maatregelen gelden voor mij als particuliere vogelhouder tijdens vogelgriep?

  De overheid verplicht u zogenoemde risicovogels zoals hoenders en watervogels af te schermen. Bezoekers mogen in veel gevallen niet bij uw vogels in de buurt komen. Daarnaast mogen activiteiten zoals tentoonstellingen met risicovogels niet plaatsvinden.

  Labels:
  Abonneer op Portaal

  Vogelgids

  In de online vogelgids vindt u meer dan 65 vogels die tot de Aves familie behoren en in de avicultuur voorkomen. Informatie over kenmerken, biotoop, broed, voeding, ringmaat, wetgeving en indien beschikbaar foto's en filmpjes. De vogelgids is bedoeld als achtergrondinformatie voor de aviculturisten. In de nabije toekomst worden de gegevens in deze vogelgids verreikt met tal van praktische informatie.

  Advertentie

  Lundi Kranich Regular

  Packing size: 15 kg

  Het speciale compleet voer voorziet uw kraanvogels van natuurvriendelijke voeding van uitstekende kwaliteit en stabiliseert het metabolisme van uw vogels.


  Productdetails

  Lundi Exquisit

  Packing size: 15 kg

  Geëxtrudeerde drijvend speciaalvoeder voor zeevogels met de hoogste voedingsbehoeften. Dit voeder bevat oa. echt zeezout en Spirulina-algen voor een gezonde en onontbeerlijke…
  Productdetails

  Lundi Micro 35

  Packing size: 15 kg

  Lundi Micro is het ideale uitgebalanceerde, drijvende opfokvoer voor alle soorten watervogels. Met echt zeezout, spirulina-algen, kostbare eiwitten (35% aandeel!) En veel…
  Productdetails