Andamanentaling

Andamanentaling

Andamanentaling (Anas albogularis)

De Andamanentaling (Anas albogularis) is een grondeleend uit de familie van de Eendachtigen (Anatidae).

Naamgeving

Nederlandse naam:
Andamanentaling
Engelse naam:
Andaman Teal
Duitse naam:
Andamanen Weißükehlente
Franse naam:
Sarcelle des Andaman
Wetenschappelijke naam:
Anas albogularis

Taxonomische indeling

Orde:
Anseriformes
Familie:
Anatidae
Onderfamilie:
Anatinae
Geslacht:
Anas

Beschrijving

Uiterlijke kenmerken:

e vogel is overwegend bruin van kleur. Zijn kop en hals zijn iets bleker en de eend heeft een witte ring rond zijn ogen.

Maten en Gewicht

Lengte man:
De man (woerd) van de Andamanentaling heeft een lichaamslengte van ongeveer 37-47 centimeters. De vrouw (pop) heeft een lichaamslengte van ongeveer 37-47 centimeters.
Gewicht man:
Het mannetje weegt ongeveer 340-400 gram. Het vrouwtje weegt ongeveer 340-400 gram.
Het gewicht is notoir variabel en kan alleen als indicatie worden gebruikt!
Notitie:

De vogel broedt in holle bomen. Het broedseizoen loopt van juli tot oktober. De kuikens worden door beide ouders uitgebroed.

Breeding:
Het vrouwtje Andamanentaling legt doorgaans zo'n 8-10 roomwitte of zeemgele eieren eieren het broeden duurt 26-28 dagen.

Kunstmatig broeden:

De ideale relatieve luchtvochtigheid voor het uitbroeden van de meeste watervogeleieren is 55% voor grondbroeders en 40% bij holenbroeders. De temperatuur is meestal 37,4° C. Stel ventilatie in zoals aanbevolen door de fabrikant van de broedmachine. Eieren moeten minimaal 4 keer per dag automatisch of met de hand worden gedraaid. Naarmate de vrucht zich ontwikkelt, verliest het ei water en wordt de luchtzak groter. Bij normale ontwikkeling van een ei met een incubatietijd van 26-28 dagen neemt de luchtzak ongeveer een derde van het ei in beslag, dit bij drie dagen voor uitkomst. Reinheid is van vitaal belang en idealiter moet de luchtvochtigheid worden verhoogd tot 65% nadat de eerste tekenen van uitkomst zichtbaar worden.


Ringdagen:
Aanbevolen passende ringmaat voor de Andamanentaling is 10 mm.
De gesloten pootring kan alleen aangebracht worden bij een jonge grondeleend van ongeveer 12 dagen oud.

It doesn't matter what leg that you band, but it's good to have a consistent system.
Suggested: Left leg = Female, Right leg = Male
Opfokvoeder:
Lundi Micro Regular
Lundi Micro Regular
Lundi Micro Regular

Drijfbaar speciaal opfokvoer voor alle waadvogels en siervissoorten en speciaal voor de teelt van boomeenden en grondeleenden.

Dit uitgebalanceerde complete diervoeder met 20% eiwitgehalte overtuigt vooral door de goede compatibiliteit en vormt vanaf dag één de basis voor zichtbaar gezonde groei. Uitsluitend gemaakt van gezonde en geselecteerde grondstoffen. Lundi Micro Regular is uitermate geschikt voor het jaarrond voeren van waadvogels zoals kluten en steltlopers.

Onderhoudsvoeder:
Lundi Regular
Lundi Regular
Lundi Regular
Lundi Regular
Lundi Regular

Geëxtrudeerde drijvend onderhoudsvoeder voor sierwatervogels zoals grondeleenden, stekelstaarteenden, ganzen, zwanen. De geëxtrudeerde voederkorrels zorgt voor een constante samenstelling van de voedingsstoffen, vitaminen en mineralen en dus een evenwichtige voedingsopname. Door gebruik van uitsluitend de meest hoogwaardige en uitgebalanceerde ingrediënten neemt de gezondheid en veerkrachtig toe, legt het de basis voor een sterk en waterafstotend verenkleed wat ten goede komt aan de levensverwachting. Lundi - Regular drijvende korrel is gegarandeerd zonder conserveringsmiddelen en beendermeel geproduceerd.

Foto's van de Andamanentaling

Video's van de Andamanentaling