Bahama pijlstaart

Bahama pijlstaart

Bahama pijlstaart (Anas bahamensis)

De Bahama pijlstaart (Anas bahamensis) is een eend uit de familie van de Eendachtigen (Anatidae).

Naamgeving

Nederlandse naam:
Bahama pijlstaart
Engelse naam:
Bahama Pintail
Duitse naam:
Bahamaente
Franse naam:
Cannard des Bahamas
Wetenschappelijke naam:
Anas bahamensis

Taxonomische indeling

Orde:
Anseriformes
Familie:
Anatidae
Onderfamilie:
Anatinae
Geslacht:
Anas

Beschrijving

Uiterlijke kenmerken:

Het lichaam van de Bahama Pijlstaart is langwerpig en het hoofd is rond. De hals is gemiddeld lang en dun. De eend is overwegend bruin gekleurd. De buik is lichtbruin en donker, de bedieningsveren zijn wit en de staartonderzijde roodachtig bruin. De keel en wangen zijn witbevederd, de rest van het lichaam is donkerbruin. De snavelschacht is donkerrood van kleur, de voorste snavelhelft is donkergrijs. De poten van de Bahamaente zijn donkerbruin, de tenen hebben een grijsachtige kleur. Het mannetje is iets groter, heeft een langere staart en een intensere verenkleedkleur dan het vrouwtje.

De Bahama Pijlstaart (Anas bahamensis bahamensis) is een veel gehouden vogel in de avicultuur. Kleurvarianten van deze eend zijn bekend.

Maten en Gewicht

Lengte man:
De man (woerd) van de Bahama pijlstaart heeft een lichaamslengte van ongeveer 38-51 centimeters. De vrouw (pop) heeft een lichaamslengte van ongeveer 38-51 centimeters.
Gewicht man:
Het mannetje weegt ongeveer 480-520 gram. Het vrouwtje weegt ongeveer 480-520 gram.
Het gewicht is notoir variabel en kan alleen als indicatie worden gebruikt!
Ondersoorten:

Er zijn drie ondersoorten:

  • Noordlijke Bahama pijlstaart ( A. b. Bahamensis ), die de nominatieve vorm vertegenwoordigt en leeft in het Caribisch gebied en het zuidelijk deel van Florida.
  • Anas bahamensis rubrirostris , met een gewicht van ongeveer 700 g, is iets zwaarder dan de nominatie en leeft in Argentinië.
  • Anas bahamensis galapagensis , die met enkele duizenden op het Galápagos-eiland Fernandina (Narborough) leeft.
Notitie:

Op de grond in dichte vegetatie nabij het water.

Breeding:
Het vrouwtje Bahama pijlstaart legt doorgaans zo'n 8-12 Crèmewit eieren het broeden duurt 25-26 dagen.

Ringdagen:
Geadviseerde ringmaat voor de Bahama pijlstaart is 11 mm.
The leg band can only be applied on a young eend van ongeveer 0 dagen oud.

Het maakt niet uit welke poot van de jonge vogel wordt voorzien van een gesloten ring, maar het is goed om hier consistent in te zijn.
Suggested: Left leg = Female, Right leg = Male
Voedsel:
Lundi Regular
Lundi Regular
Lundi Regular
Lundi Regular
Lundi Regular

Geëxtrudeerde drijvend onderhoudsvoeder voor sierwatervogels zoals grondeleenden, stekelstaarteenden, ganzen, zwanen. De geëxtrudeerde voederkorrels zorgt voor een constante samenstelling van de voedingsstoffen, vitaminen en mineralen en dus een evenwichtige voedingsopname. Door gebruik van uitsluitend de meest hoogwaardige en uitgebalanceerde ingrediënten neemt de gezondheid en veerkrachtig toe, legt het de basis voor een sterk en waterafstotend verenkleed wat ten goede komt aan de levensverwachting. Lundi - Regular drijvende korrel is gegarandeerd zonder conserveringsmiddelen en beendermeel geproduceerd.

Lundi Premium
Lundi Premium
Lundi Premium
Lundi Premium
Lundi Premium

Drijvend totaalvoeder dat bijzonder geschikt is voor sierwatervogels met specifieke voedingsbehoefte zoals eiwitrijk voedsel. Door het hogere proteïnepercentage is Lundi - Premium zeer geschikt als aanvullende voeding tijdens de rui en broedperiode. Gegarandeerd vrij van conserveringsmiddelen, zoogdier-eiwitten en vetten.

Foto's van de Bahama pijlstaart

Video's van de Bahama pijlstaart