American Black Duck

Amerikaanse zwarte eend

American Black Duck (Anas rubripes)

The American Black Duck (Anas rubripes) is a eend from the family of Eendachtigen (Anatidae).

Species name

Dutch name:
Amerikaanse zwarte eend
English name:
American Black Duck
German name:
Dunkelente
French name:
Canard noir
Scientific name:
Anas rubripes

Scientific classification

Order:
Anseriformes
Family:
Anatidae
Onderfamilie:
Anatinae
Genus:
Anas

Description

Description:

Volwassen mannetjes hebben een gele snavel en een donker verenkleed, waarvan het hoofd en de nek opvallen met een lichtere kleur. Vanaf de bovenste snavelbasis loopt een donkere kleurstreep over het oog naar de achterkant van het hoofd. De wangen hebben een fijne bruine stippellijn. De poten zijn oranje en de ogen zijn donker. Volwassen vrouwtjes zijn vergelijkbaar met mannen. De benen van het mannetje zijn echter iets feller oranje dan de vrouwtjes. Beide missen in tegenstelling tot de wilde eend de witte rand van de buitenspiegel.

Beide geslachten hebben bruinoranje tot koraalpoten met donkerdere vliezen. De snavel is gelig met een donkere nagel en verkleurt olijf naar de snavelbasis. De ogen zijn bruin.

Standard Measurements

Body Length (cm):
The male (drake) of the American Black Duck measures approximately 53-61 centimeters. The female measures approximately 53-61 centimeters.
Body Weight (grams):
The male will weight about 1090 gram. The female will weight about 1090 gram.
The weight is notoriously variable and can only be used as indication!
Habitat:

Deze eendensoort past zich gemakkelijk aan de omgeving en het soort water aan. Het geeft echter de voorkeur aan vijvers omringd door een rijke begroeiing van lage en hoge beplanting. 

Note:

Het nest wordt door het vrouwtje gebouwd. Het bestaat meestal slechts uit één depressie. De nestvoering bestaat uit veren en tijdens het uitkomen worden er meer donsveren toegevoegd als de vrouw het nest bedekt met duinen wanneer het het nest verlaat.

Breeding:
The female American Black Duck usually lays from 7-11 crèmewit eggs and incubates them for 23-25 days.

Bird banding:
Recommended leg band size for the American Black Duck is 12 mm.
The leg band can only be applied on a young eend at around 0 days old.

It doesn't matter what leg that you band, but it is good to have a consistent system.
Suggested: Left leg = Female, Right leg = Male
Preferred food:
Lundi Regular
Lundi Regular
Lundi Regular
Lundi Regular
Lundi Regular

Lundi Regular with a protein content of 20%, valuable Spirulina and high-quality by-products is optimally balanced in its composition maintenance food for water ornamental fowl of all kinds. Especially green teal and Whistling ducks that are not dependent on a very high protein content, are well supplied.

Lundi Regular contains all the minerals and vitamins in full form that are important for the animals. Therefore also suitable as breeding food.

Regulation:
Europese soort
Regulation:

Het is niet verboden om deze vogels te houden die van nature in Nederland voorkomen, op voorwaarde dat deze vogels in gevangenschap zijn geboren; nakweek dus. Deze vogels zijn voorzien van een gesloten pootring. Het is wel verboden om deze vogels te houden die in het wild gevangen zijn. Alleen bepaalde instanties, zoals vogelasiels en vogelhospitalen, zijn bevoegd om jonge en gewonde wilde vogels te houden. Deze bescherming van vogels wordt vormgegeven door schadelijke handelingen te verbieden zoals:het doden, verwonden, vangen, bemachtigen en met het oog daarop opsporen van vogels (art. 9 Flora- en faunawet); het opzettelijk verontrusten van vogels (art. 10 Flora- en faunawet);het beschadigen, vernielen, uithalen, wegnemen en verstoren van nesten, holen of andere voortplantings- of vaste rust- of verblijfplaatsen van vogels (art. 11 Flora- en faunawet);en het zoeken, rapen, uit het nest nemen, beschadigen of vernielen van eieren van vogels (art. 12 Flora- en faunawet).

Photos of the American Black Duck

Videos of the American Black DuckShare this article: