Volg ons:

Foto: RTV Krimpenerwaard

In Stolwijk is bij dierenhandel Hoogendoorn aan de Benedenkerkseweg vogelgriep vastgesteld. Om verspreiding van het virus te voorkomen, wordt het bedrijf geruimd, zo meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op haar website.

In totaal gaat het om circa 6.600 vogels. De ruimingen worden uitgevoerd door de NVWA. In het gebied van een kilometer rond het bedrijf in Stolwijk liggen geen andere bedrijven die preventief geruimd moeten worden.

In het gebied van drie kilometer rond het besmette bedrijf in Stolwijk ligt een ander pluimveebedrijf. Dit bedrijf wordt bemonsterd en onderzocht op vogelgriep. Per direct is een vervoersverbod voor pluimveebedrijven afgekondigd in een zone van tien kilometer rond het bedrijf in Stolwijk. Een vervoersverbod heeft betrekking op pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel.

Birdlife (Adv)

BirdLife Australia's new wetland bird app! 

This little gem includes drawings and photographs, detailed descriptions, distribution maps, conservation status and calls for the 63 non-passerinespecies you’re likely to encounter at the near-coastal and inland wetlands of south-eastern Australia. Get these birds in your pocket for free by visiting the iTunes store. We hope to make the app available on android later this year too... 

Download from App Store

 

Birdlife Wetland Bird Field Guide

 

Mijn Sierwatervogels

Inloggen gaat eenvoudig met uw Facebook, Twitter of LinkedIn account.

Veel plezier met Mijn Sierwatervogels.