Volg ons:

Ooievaars met jongen

Niet alleen op de bestaande nestpalen, maar ook in boomtoppen en zelfs bovenop de flamingo volière. De helft van deze broedparen ziet Avifauna jaarlijks terugkeren. De natuurlijke en veilige omgeving en het aanbod van voldoende voedsel en nestmateriaal zorgden dit jaar voor het recordaantal. Al 14 jongen zijn uit het ei gekropen en 4 koppels zijn nog aan het broeden. Je ziet de ooievaars overal in het park, op zoek naar voedsel om de vele jongen te kunnen voeren.

Het gaat gelukkig steeds beter met de ooievaar in Nederland. In de jaren 70 van de vorige eeuw waren ze door o.a. het verdwijnen van geschikt leefgebied bijna uitgestorven. Mede door herintroductieprojecten heeft de populatie zich gelukkig kunnen herstellen.  

Birdlife (Adv)

BirdLife Australia's new wetland bird app! 

This little gem includes drawings and photographs, detailed descriptions, distribution maps, conservation status and calls for the 63 non-passerinespecies you’re likely to encounter at the near-coastal and inland wetlands of south-eastern Australia. Get these birds in your pocket for free by visiting the iTunes store. We hope to make the app available on android later this year too... 

Download from App Store

 

Birdlife Wetland Bird Field Guide

 

Mijn Sierwatervogels

Inloggen gaat eenvoudig met uw Facebook, Twitter of LinkedIn account.

Veel plezier met Mijn Sierwatervogels.