Volg ons:

KraanvogelNa een eerste trekgolf op 7 november werden op 17 november opnieuw grote aantallen overvliegende Kraanvogels gemeld via vogelinfolimburg en waarneming.nl. Vooral over de zuidelijke helft van Limburg passeerden tussen 14:00 en 16:00 vele duizenden vogels. In vergelijking met eerste golf op 7 november leek het zwaartepunt van de trekbaan nu westelijker, dus meer over Nederland te liggen.

Op 7 november werden in Noordrijn-Westfalen in Duitsland grote aantallen gezien, met name over Duisburg en Düsseldorf (waarnemingen van 4-5.000 overvliegende vogels in korte tijd, www.vogelmeldung.de). De meeste Kraanvogels die nu voorbijvliegen zijn waarschijnlijk afkomstig van de pleisterplaats in de Duitse Diepholzer Moorniederung, ten noorden van Osnabrück. Op 31 oktober werden daar 51.000 vogels geteld, maar in het afgelopen weekeinde was dat inmiddels afgenomen naar 32.000 (www.kraniche.de).

 

 

(Foto: Dr. Günter Nowald

Mijn Sierwatervogels Web

Mijn Sierwatervogels Web biedt u een interactieve website met informatie over de avicultuur met de mooiste foto's, video's en geluiden van sierwatervogels. Help mee met het verbeteren of uitbreiden van de Vogelgids. Plaats advertenties op Vogelmarkt, deel uw ervaringen en reacties op Mijn Sierwatervogels Web en via uw eigen sociale kanalen. Inloggen gaat eenvoudig met uw Facebook, Twitter of LinkedIn account.

Veel plezier met Mijn Sierwatervogels Web.