Volg ons:

TheunisLepelaar Theunis lijkt geen haast te hebben. Na een paar dagen rust aan de Belgische kust is Theunis op 4 oktober daar vertrokken en de volgende ochtend nam hij wederom een korte rust in de rivier Charente bij de stad Rochefort. Deze nacht vloog Theunis 650 kilometer.

Verder naar Basin d'Arcachon

De nacht daarop sliep Theunis in de Charente en vroeg in de ochtend vertrok hij voor een traject van een dikke 130 kilometer naar Basin d'Arcachon. Hier streek Theunis neer in het oude landgoed Domain du Certes. Het complex van visvijvers biedt Theunis voldoende rust en voedsel. Naar verwachting heeft Theunis aansluiting gezocht bij een groep van circa 60-70 andere lepelaars, die daar al een poosje verblijven.

Voor op het vliegschema van vorig jaar

Ook vorig jaar werd de najaarstrek van Theunis gevolgd. Theunis was vorig jaar enkele dagen later op deze hoogte. Hij was hier vorig jaar op 11 oktober, dit jaar dus een dag of 4 - 5 eerder. 
Als Theunis op dezelfde plek als vorige winter gaat overwinteren, dan is Theunis nu ongeveer halverwege.
Vorig jaar arriveerde Theunis op 28 oktober in Ria Formosa in de Portugese Algarve.

Mijn Sierwatervogels Web

Mijn Sierwatervogels Web biedt u een interactieve website met informatie over de avicultuur met de mooiste foto's, video's en geluiden van sierwatervogels. Help mee met het verbeteren of uitbreiden van de Vogelgids. Plaats advertenties op Vogelmarkt, deel uw ervaringen en reacties op Mijn Sierwatervogels Web en via uw eigen sociale kanalen. Inloggen gaat eenvoudig met uw Facebook, Twitter of LinkedIn account.

Veel plezier met Mijn Sierwatervogels Web.