Volg ons:


Carolina eendBrautente

Die Brautente (Aix sponsa) ist eine eend aus der familie der Eendachtigen (Anatidae).

 

Algemeen

Informatie

De Carolina eend (Aix sponsa) is een eend uit de familie van de Eendachtigen (Anatidae).

Naamgeving

Nederlandse naam:
Carolina eend
Engelse naam:
Wood duck
Duitse naam: 
Brautente
Franse naam: 
Canard carolin
Wetenschappelijke naam: 
Aix sponsa

Taxonomische indeling

Orde:
Anseriformes
Familie:
Anatidae
Onderfamilie:
Dendrocygninae
Geslacht:
Aix

Merkmale

Herkenning

Uiterlijke kenmerken:
Het verenkleed van de woerd in broedkleed heeft glansrijke blauwe, groene, purperen en bordeaux tinten. Zijn ogen zijn rood en omringt met een rode rand. De navelbasis heeft een felgele bies met aansluitend een rode snaveluitloop als basis. De punt van de snavel is zwart. De poten zijn geel en de zwemvliezen zijn donker. Het eclipskleed van de woerd heeft veel gelijkenis met het vrouwtje. De rode ogen en rode oog omlijning alsmede de rode snavel behoudt hij.

Het vrouwtje heeft een bruingrijs verenkleed. De ogen zijn donker met een geel biesje. Rondom de ogen is een grote witte vlek die achter de ogen uitloopt in een punt. Ze heeft een overwegend bruin verenkleed. De grijsbruine borst en flanken zijn wit gevelkt en gestreept. De buik van het vrouwtje is geheel wit. Net als de woerd heeft het vrouwtje gele poten en donkere zwemvliezen.

Körperlänge:
Die Brautente heeft een lichaamslengte van ongeveer 51 centimeter  
Gewicht:
De woerd heeft een gewicht van 680 gram. Het gewicht van de vrouw (pop) is 540 gram.

Lebensraum

Broed en Voeding

Ringgrösse:
9

Gelege: 
8-15 lichtbruin Eier

Brutdauer:
28-33 Tage

 

Multimedia

Foto's

De getoonde afbeeldingen zijn mogelijk auteursrechtelijk beschermd. Zonder expliciete toestemming van de auteursrechthebbende mogen de afbeeldingen niet worden verveelvoudigd of anderszins gebruikt.

Carolina eend Carolina eend Carolina eend Carolina eend

 

Video's

De getoonde video's zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet zonder expliciete toestemming van de video-eigenaar worden verveelvoudigd of anderszins gebruikt. De getoonde video's zijn door de video-eigenaar naar Youtube geüpload. Sierwatervogels.NL past relevant beeldmateriaal als embedded video alleen ter illustratie toe; vanuit het 'publiek domein' en binnen de context van redelijk gebruik 'fair use'. 


Suche in den Vogelführer

Suche

Mijn Sierwatervogels Web

Mijn Sierwatervogels Web biedt u een interactieve website met informatie over de avicultuur met de mooiste foto's, video's en geluiden van sierwatervogels. Help mee met het verbeteren of uitbreiden van de Vogelgids. Plaats advertenties op Vogelmarkt, deel uw ervaringen en reacties op Mijn Sierwatervogels Web en via uw eigen sociale kanalen. Inloggen gaat eenvoudig met uw Facebook, Twitter of LinkedIn account.

Veel plezier met Mijn Sierwatervogels Web.