Volg ons:

Kraanvogel (foto: Marek Szczepanek)Ieder najaar is het weer afwachten. Komen ze over en zo ja, in welke aantallen. Dat ze overkomen is tegenwoordig geen verrassing meer, want verschillende sites, zoals waarneming.nl en vogelmeldung.de laten exact zien waar ze overvliegend gezien zijn en in welke richting ze vlogen.

Met oostenwinden is de kans het grootst dat ze ook op andere plekken gezien worden. Afgelopen zondag werden er in Zuid-Limburg vele honderden gezien. In Vaals ging het zelfs om een groep van meer dan 3.000. Dat moet toch een spectaculair gezicht zijn.

Met een beetje mazzel kunt u dus genieten van het jaarlijkse kraanvogelspectakel. Hou ogen, maar vooral oren, goed open en geniet want ze maken een overweldigend verdragend trompettergeluid.

Het gros van de kraanvogels zal doorvliegen naar de overwinteringsplekken in Spanje, maar met een beetje geluk, willen ze hier ook wel een nachtje overblijven.

Tekst: Harvey van Diek, SOVON Vogelonderzoek Nederland
Foto: Marek Szczepanek, GNU licentie voor vrije documentatie

Weltvogelpark Walsrode (Adv)

Weltvogelpark Walsrode

Über 4.000 Vögel aus 650 verschiedenen Arten beherbergt der Weltvogelpark Walsrode in einer 24 Hektar großen Erlebnis- und Parklandschaft. Er ist der weltweit größte Vogelpark und zählt zu den zehn artenreichsten Zoos der Welt. Damit ist er nicht nur ein Paradies für Tierliebhaber und Gartenfreunde, sondern ebenso Anziehungspunkt für internationale Vogelforscher.

Am Vogelpark, 29664 Walsrode +49 5161 60440
Folgen Sie uns:
Weltvogelpark

Mijn Sierwatervogels Web

Mijn Sierwatervogels Web biedt u een interactieve website met informatie over de avicultuur met de mooiste foto's, video's en geluiden van sierwatervogels. Help mee met het verbeteren of uitbreiden van de Vogelgids. Plaats advertenties op Vogelmarkt, deel uw ervaringen en reacties op Mijn Sierwatervogels Web en via uw eigen sociale kanalen. Inloggen gaat eenvoudig met uw Facebook, Twitter of LinkedIn account.

Veel plezier met Mijn Sierwatervogels Web.