Volg ons:

Ruddy Ducks can interbreed with White-headed Ducks. Photo: almiyi/Flickr Stekelstaarten houden (nog) stand, maar in 2011 moeten ze uitgeroeid zijn in Engeland. Het programma om de Rosse Stekelstaart uit te roeien in Groot-Brittannië wordt met een jaar verlengd tot augustus 2011. Met het plan werd in 2005 gestart en verwacht werd dat de geschatte 4.400 vogels tegen deze tijd wel over de kling gejaagd zouden zijn. Maar niets is minder waar, naar schatting leven er nog zo'n 200 Rosse Stekelstaarten in het land.

De van oorsprong ingevoerde eenden moeten worden uitgeroeid omdat ze in het wild hybridiseren met de Witkopeend, waarmee de wilde populatie van die soort in gevaar komt. In Nederland is de exoot voorlopig nog veilig.

Birdwatch UK website 

Weltvogelpark Walsrode (Adv)

Weltvogelpark Walsrode

Über 4.000 Vögel aus 650 verschiedenen Arten beherbergt der Weltvogelpark Walsrode in einer 24 Hektar großen Erlebnis- und Parklandschaft. Er ist der weltweit größte Vogelpark und zählt zu den zehn artenreichsten Zoos der Welt. Damit ist er nicht nur ein Paradies für Tierliebhaber und Gartenfreunde, sondern ebenso Anziehungspunkt für internationale Vogelforscher.

Am Vogelpark, 29664 Walsrode +49 5161 60440
Folgen Sie uns:
Weltvogelpark

Mijn Sierwatervogels Web

Mijn Sierwatervogels Web biedt u een interactieve website met informatie over de avicultuur met de mooiste foto's, video's en geluiden van sierwatervogels. Help mee met het verbeteren of uitbreiden van de Vogelgids. Plaats advertenties op Vogelmarkt, deel uw ervaringen en reacties op Mijn Sierwatervogels Web en via uw eigen sociale kanalen. Inloggen gaat eenvoudig met uw Facebook, Twitter of LinkedIn account.

Veel plezier met Mijn Sierwatervogels Web.