Volg ons:

Foto: Vogeldagboek van Adri de Groot

In de laatste twee weken lopen de aantallen Grote Zilverreigers snel op. Op verschillende slaapplaatsen worden al tientallen vogels gemeld en dat is uitzonderlijk voor de maand juli. Het is niet duidelijk of het gaat om vogels die gebroed hebben in Nederland of van elders in Europa komen.

In de maanden mei, juni en juli zijn Grote Zilverreiger buiten de broedgebieden normaal gesproken een zeer schaarse verschijning. Sinds twee weken lijkt er echter een opmerkelijke toename in het Groene Hart, langs de grote rivieren en in het Zuidlaardermeergebied te zien. Werden in juni nog slechts enkele vogels geteld of bleken slaapplaatsen onbezet, in juli veranderde dat. Op 19 juli werden er 52 vogels geteld in de Brabantse Biesbosch, twee dagen later zelfs 90 in het Zuidlaardermeergebied. De slaapplaats bij de Reeuwijkse Plassen leverde op 26 juli al 37 vogels op en de dag erna werden er 35 geteld op een slaapplaats in de Alblasserwaard. Ook in de Gelderse Poort en bij Beuven werden al slapende Grote Zilverreigers geteld. 

Kijk hier voor meer informatie op de website van SOVON https://www.sovon.nl/nl/actueel/nieuws/opvallend-veel-grote-zilverreigers

Weltvogelpark Walsrode (Adv)

Weltvogelpark Walsrode

Über 4.000 Vögel aus 650 verschiedenen Arten beherbergt der Weltvogelpark Walsrode in einer 24 Hektar großen Erlebnis- und Parklandschaft. Er ist der weltweit größte Vogelpark und zählt zu den zehn artenreichsten Zoos der Welt. Damit ist er nicht nur ein Paradies für Tierliebhaber und Gartenfreunde, sondern ebenso Anziehungspunkt für internationale Vogelforscher.

Am Vogelpark, 29664 Walsrode +49 5161 60440
Folgen Sie uns:
Weltvogelpark

Mijn Sierwatervogels Web

Mijn Sierwatervogels Web biedt u een interactieve website met informatie over de avicultuur met de mooiste foto's, video's en geluiden van sierwatervogels. Help mee met het verbeteren of uitbreiden van de Vogelgids. Plaats advertenties op Vogelmarkt, deel uw ervaringen en reacties op Mijn Sierwatervogels Web en via uw eigen sociale kanalen. Inloggen gaat eenvoudig met uw Facebook, Twitter of LinkedIn account.

Veel plezier met Mijn Sierwatervogels Web.